12 de març 2009

Digueu-me llunàtica

Ahir em sentia cansada. Molt cansada. Massa i tot. Vaig estar tot el dia barallant-me amb la base de dades que estic creant; volia treure un informe que substituís una taula excel d'aquelles construïdes a pedal.

Semblava ser massa complicat, però sabia que hi havia d'haver una manera, i la meva ment, impacient, no deixava de buscar sortides, possibles solucions. Com qui veu la llum deu cops seguits per caure en el mateix pou d'absoluta obscuritat.

Sentia dins meu la crisis dels piggies i la hive queen i els humans de tot el planeta de Lusitània. La càrrega pesada de qui sap que potser pot vèncer un virus intel·ligent, de qui sap que el desig del canvi de lloc instantani, aquest viatjar entre els filots al outside i a l'inside, pot ser una realitat.

I l'esgotament deixava pas a la fi de la jornada laboral, deixant un fort mal de cap com a única seqüela. I després de la química orgànica ingerida per alleugerir aquest petit torment, arriba el tren i la ciència ficció torna a prendre protagonisme. Els pequenhinos i la reina colmena. Els filots i l'aiúha. Un líder a destemps...

I els ulls que es tanquen, cansats, entre estació i estació. I els somnis que arriben, lleugeres barreges de bases de dades i planetes llunyans, tot en una mateixa dimensió, a dins i a fora a la vegada.

Em desperto desorientada. Prop de l'estació final. Massa feina? Potser si. Massa ciència ficció? No. Ser capaç de poder viure en altres móns, de sentir la immensitat del caos, del desordre, del caprici de l'univers incontrol·lable per la raó; ser capaç d'establir ponts amb la realitat, tot això et fa créixer* a un mateix, et fa assumir altres punts de vista i et fa saber que tot, absolutament tot, és possible.

Avui m'he acostat més a aquell maleït informe. Potser demà serà com vull que sigui. O potser ho deixaré tal i com està...

*(sí, potser també fa créixer la meva lleugera bogeria, però qui seria jo sense aquest punt de llunàtica?)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot és possible, Carme. I barrejar realitat i ficció ens fa sentir més lliures i capaços per veure altres realitat i blleses aagades. Sense aquest punt de bogeria ja podríem plegar!
Ha sortit bé l'informe???
Bon capde setmana wapa!

Anònim ha dit...

" belleses amagades" :)

Unknown ha dit...

Astènia primaveral. Pel cansament, dic. Jo estic igual. La setmana passada nevava i avui 22 graus, literalment. No hi ha cos que ho aguanti.

Super Coco ha dit...

Bueno, tercer intento de hacer el comentario, si se vuelve a ir la luz me corto las venas (o me las dejo largas, no se.)

Que orgullos que estic,

Per fi tinc una filla freaki, no nomes meva, sino de mols pares, tots els que hem contribuit a que una "blue acountant" es transformi en una fan de la ciencia ficcio y la fantasia. Per fi una filla amb la que podre compartir un mon ple de somnis de les altres realitars, y mentres dorm el son del joves, el son dels inocents, tapada amb les mantes fetes de plaques de plastic corrugat, sent la nana del brunzit dels ciberimplants y l'acotxa la rotacio permanent de una estacio espacial vigilada per en hal, vull que somii, el somni dels justos, ple de llum i color per que aixi cuan es desperti pugui dir:

"DIOS MIO, ESTA LLENO DE ESTRELLAS"

Be petita padawan de freak futuristic, ven vinguda al mon on es fan realitat "todas las fiestas del mañana" y espero que lo podamos compartir muchos años.

Besitos cerdi mia.

David Montilla ha dit...

Poc a poc enfila cap al camí correcte... I pensar que quan la vaig conèixer no havia vist ni Star Wars...

Anònim ha dit...

T'ho dic, doncs: llunàtica! I per molts anys...

Super Coco ha dit...

Ben volguda carmele marchante,

L'altra nit vaig pensar en tu, vaig somiar amb una pelicula que fa mol i mol temps que no veig i que no crec que hagis vist.

A veure, mol recomenable tant per a freakis com per a humans.

Es diu: "DIAS EXTRAÑOS"

Et recomano que la vegis, et fara somiar.