10 d’octubre 2007

Frases i locucions d’aquesta terra on somio (5): "C" els “coms” de les nostres terres…

Primer de tot cal dir-vos que moltes gràcies! Realment en sabeu també de frases fetes i altres locucions... Algunes no les coneixia ni jo. Arabé, aquí teniu la següent escena de la "c" en forma de joc, per dir-ho d'alguna manera. Són molt faciletes i la gran majoria estan molt relacionades amb la nostra manera de veure l'animal en sí. Us hi animeu?

Escena VI: “C” com els animals, avui els toca a ells!

Em poden dir gegant, però no ho sóc, sovint em veuran jugar amb les orelles i la trompa… És ben cert el que dieu de mi. Sóc voluminós com …(1).

Corre, corre, has d’anar-hi ben ràpid i arribar-hi a temps. Avui el món necessita que sigui veloç com …(2).

Em varen dir que els plantaries cara, que tu tenies aquella gosadia necessària per enfrontar-s’hi, encara que potser estaven equivocats. No crec que siguis valent com … (3).
Més aviat, has fugit corrents, i has estat covard com … (4).

En diuen treballadores, però també diuen que pots ser dòcil i inofensiu com … (5).

Tu ets fidel o servil com … (6). No serveixes per plantar cara als caps, com pots creure que podràs representar el comitè i negociar amb els peixos grossos d’aquesta empresa? Te n’aniràs amb la cua entre cames, perquè no creus en nosaltres ni en la nostra força. I el pitjor és que després marxaràs, seràs tant esmunyedís com … (7) i no et sabrem trobar enlloc i ja haurem fet tard. Ens hauràs venut. Ja podrem dir adéu a les nostres millores i hola al sacrifici diari.

Vas tant brut com … (8), jo no sé que fas a l’escola, si potser aprens les taules de multiplicar o bé saltes i corres enmig del fang i de la porqueria. Digués una mare que no comprenia que els fills han de caure, han de jugar, s’han d’embrutar. La roba es podrà netejar, però l’experiència perduda de saltar amb botes d’aigua dins d’un bassal, ningú la podrà recuperar.

La veritat és que encara no ho entens, oi? Quantes vegades t’ho hauré d’explicar tot això? Ets tant ignorant i tant obtús com … (9). Només et fa falta que et creixin un xic més les orelles i comencis a fer aquells sorollets.
Som tant cruels a vegades els humans!

Sempre ho he dit de mi mateixa, estic boja com … (10).

I això sí, aquests que juguen a bàsquet solen ser alts com … (11). Com es deu veure el món des d’allà dalt?Qui s'hi animi pot donar les respostes!

3 comentaris:

Ferran Genis Traveria ha dit...

(10) ... com una cacatua? o era repepiejar com una cacatua. Bé, no tinc massa temps avui, passarém´s tard a intentar els altres.

albert_stk ha dit...

Verge santa aqui hi surten tots els animalons del national geographic...

vpamies ha dit...

A ull... o sigui només fent memòria o deixant la ment en blanc a veure què en surt i pensant veritables animalades:

1. voluminós com un elefant

2. veloç com una daina

3. valent com el cavall de Sant Jordi o com un lleó

4. covard com una llebre

5. dòcil i inofensiu com una formiga

6. fidel com un gos

7. esmunyedís com una serp

8. brut com un porc

9. ignorant com un ase

10. boig com una cabra

11. alt com una girafa.

Bon pont!!

Vïctor Pàmies
[Raons que rimen]