23 de novembre 2008

Pets

Pets pudents, silenciosos, sorollosos, estridents, buits, amb cua, amb gràcia, en companyia, en intimitat, pets solitaris, acompanyats, sentits, riguts, escoltats, excusats.

Primer varen aparèixer accidentalment, acompanyats d'un somriure tímid i un s'ha escapat però no portava cua. Eren sorollosos i ben poc perillosos, no considerats arma d'extinció de la humanitat. Però es van anar fent més comuns, i el somriure tímid es convertia en una mirada riallera, acompanyaven el teu caminar, i tots et dèiem "papa...!". Però ja eres incapaç de conviure sense ells, arreu on anaves t'acompanyaven, a la cuina, al menjador, pel carrer, a l'ambulatori. Com trompetes estridents que anunciaven la teva arribada.

Eren pets. Pets. Pets sense vergonya de sortir i independitzar-se.

I ara quan en sento un de tímid fugir de la seva llar i escolar-se per casa o pel carrer, quan algú gira la mirada evitant esdevenir el centre d'atenció, quan són ben sorollosos que et criden dient-te el bon dia, no puc deixar de pensar en tu, en tu i els teus pets, desitjant tornar-vos a sentir demà.

6 comentaris:

ESCORNIFLAIRE ha dit...

Havia penjat un comentari i sembla que s'ha esborrat.
Sabeu aquell acudit?
Una dona està mirant un aparador i se li para un home al costat i... deixa anar un pet. La dona li diu "això és un senyor?" i l'home li contesta "ai, no senyora, no. això és un pet".

Apa, bona setmana

Malketa ha dit...

És absolutament genial, graciós i trist alhora, emotiu i alegre, divertit i melancòlic...al meu avi l'hi va passar el mateix! És un text espectacular, per mi, dels millors que has escrit, i mira que m'agraden tots! Però la olor d'aquest, m'ha arribat fins el cor.jajajaja! Enhorabona!

Super Coco ha dit...

YA SABES, SI QUIERES PEDOS, HAZ LEGUMBRES, QUE HAREMOS LA FIESTA DEL CUESCO, SI QUIERES TE ENSEÑO COMO SILVO "ELS SEGADORS" CON EL CULO.

Príncep de les milotxes ha dit...

Magistral. Amb el toc matemàticament perfecte de literatura per acceptar-lo com "natural i humà".
Gràcies novament per la teua particular dicció.
Petonets...

caterina ha dit...

Sensacional post, de debò, però acompanyat d'una certa tristor. M'ha agradat llegir-lo :)

Joana ha dit...

Curiós. Trobar a faltar tot el pack!
jejejej