15 de desembre 2008

Colònies

Ja està a sisè. Aquest any deixa l'escola primària, tanca una etapa d'inocència per entrar a un institut on milers de sensacions, de sentiments desconeguts que ara ja treuen el cap a cançons, youtubes, metroflogs, agendes escolars i un llar etcètara, l'inundaran.

Però encara està a sisè i encara conserva la mirada inocent. L'altre dia parlàvem de les joguines que molts nens no tenen, de la feina que molts pares perden, de la sort que tenim tots nosaltres.

Sense saber com, vam acabar parlant de les colònies de l'escola, dels nens que hi anirien.
Vaig recordar quan feia sisè, aquell any es feia la Setmana Blanca, era la sortida que iniciava aquella segona etapa a l'escola, a l'EGB, i molts anaven esquiar. Però no eren tots, ni de bon tros, érem forces els nens i nenes que ens quedàvem a l'escola, perquè els nostres pares no es podien permetre tantes sortides, tantes colònies, en prou feines arribaven a final de mes. I ens quedàvem a les aules, i fèiem l'amic invisible, i en comptes de marxar sis dies, marxàvem un dia a la neu, a tirar-nos en trineu i a passar por quan ens van posar per primer cop uns esquís sota els peus.

Li vaig explicar que jo no havia pogut anar a totes les colònies, i que segurament, ara també hi ha nens i nenes que no hi poden anar... La seva resposta em deixà esglaiada:

- Si, és veritat, hi ha nens de la classe que ja diuen que no vindran. Però no hi van per què no els agrada el menjar que donen a les colònies.

Aquesta és l'educació que donem avui en dia? Quina por!

5 comentaris:

Joan Prat ha dit...

Esglaiada. No n'hi ha epr menys. El motiu de no anar de colònies: agradar-te o no el menjar que donen. Jo també fa poc que vaig saber de nois i noies que no participaven a la setmana blanca perquè no els agrada dormir i menjar fora de casa (!).
Ara bé, les escoles (i sobretot els instituts) crec que s'haurien de moderar a l'hora d'organitzar viatges per la setmana cultural (blanca...) perquè moltes de les sortides són una mica discriminatòries. Haurien de posar la moderació dintre dels valors que s'inculquen als nois i noies. Viatges de més de 300 o 500 euros? Què vols que en digui

ESCORNIFLAIRE ha dit...

M'he embolicat a l'hora de signar el comentari anterior. Hvia d'haver signat com ho faig ara, com "escorniflaire". Perdó!

David montilla ha dit...

Realment és aterridor... jo era present en la conversa, doncs sóc el apre de la criatura... i li va sobtar molt el fet que la gent no hi anés per no poder, tant com ens va sobtar a nosaltres la seva resposta.

òscar ha dit...

potser que tampoc hi hagi play o que la nintendo s'hagi de quedar a casa durant les colònies també els condiciona.
si a mi el nen em diu que no vol anar de colònies pel menjar, li planto a taula cada dia pèssols i sardines (no li agraden gota!).

Malketa ha dit...

Per desgràcia és així. Coses més grosses he sentit, com que no podia ballar a la classe de dansa perquè se l'hi arrissava el cabell al suar. No comments!

comparteix amb...