21 d’abril 2008

Mirades al passat

Tants records em passen pel cap! Tants moments compartits, tantes paraules que no feia falta ni dir.

Un bon dia et creues amb una persona, una extranya que ignores que esdevindrà en una persona tant important en la teva vida. Potser s'amaga dins d'una companya de feina, potser darrera d'un amic de l'escola, o rera el rostre d'una nova companya d'institut.

I de sobte intentes recordar una cançó, una melodia que va esdevenir la banda sonora d'una època de la teva vida, unes paraules que sempre t'evocaran la seva imatge i faran que la sentis a prop, dins teu, per més lluny que estigui.

I recordes aquell tren a Granada. Aquell pis a la Barceloneta. Aquelles vistes dels teulats, sota la lluna plena, amb una cigarreta a la mà. Aquell balcó que donava al carrer Sepúlveda, les nits d'estiu amb les portes obertes, els matalassos al terra, Aqua sonant i nosaltres viatjant entre somnis i realitats. Aquelles cartes als reis mags, aquells poemes a mig escriure i paraules tímides que amb prou feines aconseguies mostrar al món. Aquells primers amors. Aquelles pors que esdevenien realitats. Aquells cafès a Gràcia, dolces parades entre carrers amunt i avall. La famosa llevadura de cervesa, els consells donats, el...

Gràcies per ser-hi!

2 comentaris:

XeXu ha dit...

De records en tenim un cabàs ben ple. Però em fixaré en una cosa que has dit, que sempre em sobta, això de no saber mai on s'amaga una persona que serà important per nosaltres. Algunes ens han passat milers de cops pels nassos sense veure'ls, fins que de sobte, els descobrim i s'estableix un vincle fort i sincer. És màgic. És un dels grans plaers de la vida, descobrir una persona.

Malka ha dit...

Sovint ens preguntem si estem visquent la vida que volem, aquella que somiàvem per nosaltres. L'altre dia, sopant, el jordi em va preguntar com t'havia conegut i vaig començar a relatar-li amb pèls i senyals totes aquestes aventures que ara tu poses per escrit. Ens debem haver llegit la ment. I sí, vaig viure la vida que volia i suposo que tinc la que vull, però enyoro tenir-te aprop. Muakas! Avisa quan tornis de Madrid!

comparteix amb...